Grease en de Grandslam Pubquiz Utehoirne Smartest Open

13 september 2023

Op 8 september stond de Grandslam Pubquiz Utehoirne Smartest Open op het programma. Deze US Open staat bekend als de ultieme pubquiz en het hoogst haalbare in de quizelarij. Dat dit niet zomaar een quizje is blijkt wel uit de grande opening waarbij kosten nog moeite werden gespaard. Het thema was dit jaar Grease en hele clubhuis was getransformeerd in the Ridell Highschool. De piepjonge, charmante en in een pittige petticoat geklede counting ladies Lia en Lies beter bekend als de LiLi girls ontvingen de kandidaten en begeleidde ze naar de juiste tafels waar de naamkaartjes al geplaatst waren. Toen iedereen zijn plaats ingenomen had volgde er een spectaculaire openingsdans waarbij de soepel in de heupen bewegende Danny “Mike”Zuko de charmante hostesses Mariëlle Dee en Jeanette Dee op sexy wijze introduceerde. De uitzinnige tennisleden vroegen om een let maar dat liet het tijdschema helaas niet toe want om 00.30 mocht er geen geluidsoverlast meer zijn.  

Er waren dit jaar  met 17 teams een record aantal deelnemers waarbij menig team zich uitleefde op de teamnaam .  

Lekker belangrijk stond als eerste geplaatst wegens eerder behaalde resultaten. Maar resultaten in het verleden bieden geen garanties voor de US Open en bij gebrek aan originaliteit voor de teamnaam miste het team 3 bonuspunten. Big deal was de koele reactie van de teamcaptain. 

T-Birds hadden zich ingeschreven met 6 man en zoals iedereen weet bestaan de T- Birds uit 5 man. Dus dat was geen slimme zet en scheelde een bonuspunt. Blonken de originele birds niet uit in intelligentie ook de huidige birds kwamen niet tot een hoog niveau. Alleen de Honda – Power of dreams vraag en andere auto gerelateerde vragen werden  goed beantwoord en de rest niet. De degradatie zone dreigt. 

Drive in Dream Team is een leuk bedachte naam. Alleen denkt ieder team dat ze een dream team zijn als ze een keer een love game maken bij een vragenronde. Bij het drive in moment bij Grease kregen Danny en Sandy ruzie toen Danny een beetje handtastelijk werd. Ook dit Drive in Dream Team kregen onenigheid toen 1 van de leden bij een ander lid wilde voordoen hoe je het beste een condoom kan omdoen zonder binnen 15 minuten klaar te komen. Een gevalletje grensoverschrijdend gedrag dat door de keurige tennisvereniging niet wordt geaccepteerd en dus 3 strafpunten met optie tot uitsluiting. 

Beauty school drop outs kropen met het bedenken van deze naam al in de underdogrol. Dreigde al met opstappen toen ze bij een tussenstand hoorden dat ze niet bij de top3 zaten. Dee en Dee zagen dat de Drop Outs al hun jas aandeden en knikten even naar de LiLi girls. De voormalige uitsmijters van het beroemde tenniscafé de Foute Volley hadden aan één knik genoeg en snelden naar de teamleden. Met een subtiele en kordate “Hé stelletje dropveters , go back to your table” namen de teamleden stilzwijgend plaats aan de tafel en speelde de quiz uit. 

De Olijfjes hadden zich met roze parelkettingen en zonnebril leuk voorbereid. Alleen is het in de app groep verkeerd gegaan met het verdelen van de kennisvaardigheden. Iedereen weet dat met Olijfje Olivia Newton John wordt bedoeld alleen bij deze groep was er sprake van miscommunicatie. En zo gebeurde het dat 1 lid alles wist van Olijfje van Popeye , een ander lid dacht dat het over olijven ging en had alle olijfolie merken uit haar hoofd geleerd , het derde lid had de kettingen geregeld en dacht dat ze daarmee klaar was , lid 4,5 en 6 zaten er voor de gezelligheid en het drinken halen. Het 7e lid wist alles van ONJ maar daar werd maar 1 vraag over gesteld en dat kostte ze een goede klassering. 

Ridell High School Squad hadden zich goed voorbereid en hadden alle namen van de T-Birds en the Pink Ladies uit hun hoofd geleerd. Ook de naam van de schooldirectrice was geen geheim voor hun en ook alle bandleden van de band Sha Na Na waren bekend. Er was zelfs een lid die op de xylofoon het ochtend melodietje wist na te spelen. Maar ja als je niet weet dat Olivia in Engeland is geboren en dat Grease zich afspeelde in California dan is het nog een long road to de top 3. The Squad boekte nog wel een succesje en won de trofee meest bestelde wijn op 1 avond. De prijs werd uitgereikt door de bekoorlijke bardame Lady Lonnois.  Een tikkie van € 6175,-- . Niet geheel toevallig de uitslag tegen de tennisleraren Bassie de Bluffer en Marco Minilargo.  

The Hand-jives hadden zich helemaal ingeleefd en bij de presentatie hadden ze als een soort haka een ceremoniële dans voorbereid op de muziek van Sha Na Na met Born to Hand Jive. Ieder lid zou op het ritme van de muziek een tennisactie uitbeelden. De smash , volley, service , back hand en fore hand werden prachtig uitgebeeld en 5 bonuspunten lagen klaar. Alleen had het 6e member niet opgelet en dacht dat het team the Hand-jobs heette. Diskwalificatie dreigde maar met bemiddeling van de LiLi girls kwamen ze met een tijdstraf van 15 minuten goed weg.  

Rock en vetrol gold als outsider. Gelouterde pubquizspeelsters die van alle markten thuis zijn. Alleen hun temperament en vetzucht zit ze in de weg. De 6 deelneemsters hadden al 6 borrelplankjes voor 8 personen besteld { de borrelplankjes waren overigens voortreffelijk geregeld door Natasha} , Bij de plaatjes vraag kon 80 % van de deelneemsters de plaatjes niet goed zien. Toen 1 van de beterzienden 2 onionringen voor iemands ogen hield en toeschreeuwde “Zie je het nu beter ?” ontstond er een knallende ruzie waarbij de pizza’s over de tafel vlogen en de dipsaus en in elkaars haar werd gesmeerd.  Toen de LiLi girls ingrepen en 6 corona’s op tafel zetten was de rust weer gekeerd en zongen de dames gezusterlijk “Rock & Roll, I gave you the best years of my life”van the Cats. 

You better shape up was een team met jonge dudes die inderdaad goed in shape waren. Goed kunnen tennissen en good looking  zijn goede eigenschappen voor op de tennisbaan en ook in een ordinaire pub kun je scoren met deze kwaliteiten maar voor de pubquiz zijn deze kwaliteiten ballast en gaan zelfs tegen je werken als je niet weet hoe een schildpad klaarkomt.
The Pink Ladies daarentegen wisten precies wat voor geluid de schildpad maakt tijdens het liefdesspel. Dat komt omdat van de meeste deelneemsters hun partner veel overeenkomsten hebben met de schildpad op dat gebied. The ladies weten hoe het spel gespeeld wordt en hadden allemaal een leuk shirt aan met opdruk . Ook een fles rosé werd onopvallend in de handen van Mariëlle Dee gedrukt. Helaas voor de dames waren de LiLi girls scherp en namen de fles in beslag . Tijdens het nuttigen van de Piccini Grigio informeerden de girls de K.N.L.P.B { Koninklijke Nederlandse Lapdance & Pubquiz Bond } en dreigt er een schorsing wegens omkoping. 

B & B vol bier en bitterballen
hadden zich uiteraard verheugd op bier en bitterballen en voor de rest interesseerde de hele pubquiz ze helemaal niets. Toen het borrelplankje op tafel kwam en bleek dat er geen bitterballen waren was de animo helemaal 0 en probeerde ze nieuwkomer Jeanette nerveus te maken. Bij vraag 5 riep 1 van de bitterballen “ Hé baby, kun je de vraag even herhalen” Jeanette reageerde adrem en antwoordde” Hé my first name ain’t baby . It’s Jeanette. Miss Dee if you’re nasty. 

Hopelessly devoted to tennis won de 5e ronde met de teamcaptains? Waar.
Kregen ze hiervoor 1 bonuspunt? Waar.
Vonden ze dat een beetje weinig? Waar. 
Hadden ze de meest originele teamnaam? Waar.
Behoorden ze de hele avond in de top 3? Waar.
Stond Sandy ooit op 1 in de Top 40 met haar wereldhit? Waar.
Stond Hopelessly devoted to tennis op 1 aan het eind van de pubquiz? Niet waar.  Helaas verloren in de super tie break. 

Wat gesmeerd is, glijdt beter was een originele vondst waarbij de link vet{ grease} en smeren niet direct door iedereen begrepen werd. Sterker nog menigeen vond het ordinair. Dat werd het pas toen de teamleden af en toe op het antwoordformulier een ander teamnaam noteerde. Bij ronde 3 werd het al ‘Blij dat ik glij’. Bij ronde 7 zaten ze in de Cruijffiaanse fase en werd het ‘Als je niet ken smeren , moet je zorgen dat je niet wegglijdt’. Bij ronde 8 werd gepoogd Shakespeare te quoten met ‘To grease or not to grease: next question please’. Bij de laatste ronde speelde de drank een rol en in onleesbaar Latijns werd geschreven met een ganzenveer Veni , Videe e Dee e volo labi { vrij vertaald. Ik kwam , ik zag Dee en Dee en ik wil glijden}. Niet geheel toevallig kwam het formulier in handen van Li en Li beter bekend als de Lili girls en het was nog lang onrustig bij de kabelbaan in het Libellebos. 

De Jeugd van tegenwoordig was een goede mix van oud en jong. Op de tennisbaan… maar in de pubquizwereld  gelden andere wetten. Daar moet je de goede combinatie van mentaliteit , techniek en tactiek bezitten. Technisch gezien was dit de beste ploeg en met 11 deelnemers werd er niet alleen geselecteerd op kwaliteit maar ook op kwantiteit. Jvt werd getipt als 1 van de winnaars maar mentaal zakte dit team helaas door het ijs en op tactiek verliezen ze de quiz met specialisten op kantklossen en neoclassicisme waar geen vraag over gesteld is en de muziekspecialist die laveloos tussen de struiken lag tijdens de muziekronde. Helaas een teleurstellende 3e plaats. 

B&B vol testosteron was een luidruchtig team. Dat was te verwachten met het laatste gedeelte van hun naam. Waar B&B voor stond was in het begin van de avond niet geheel duidelijk. Bij de voorstelling was het al gelijk duidelijk dat het niet Beauty & Brains kon zijn. Bed & Breakfast vol testosteron slaat ook nergens op. Boeren & Buitenlui had gekund qua uiterlijke kenmerken maar Buitenlui vol testosteron klinkt ook onwaarschijnlijk. Na de seksronde werd het duidelijk . ’ Bon Bon & Ballon vol testosteron maakt meer kapot dan je denken kon’ is een slogan die bij de NVSH misschien gewaardeerd wordt maar niet bij de US Open. En dus geen bonuspunten voor de naam . Wel een knappe gedeelde 3e plek met de Jeugd van tegenwoordig. 

The Internationals waren de grote onbekende van deze avond. Het gerucht ging dat er speciaal uit Ierland iemand uit de pub ‘The Old Calahan is geplukt en naar Uithoorn is overgevlogen. Ze hebben haar een tennisracket in haar handen gedrukt en snel lid van TCU gemaakt. Ook in de Britse pubs werd gescout en in een dubieuze dubbelrol werd  via zaakwaarnemer/penningmeester  Frankie V. een groeibriljant uit de PPL { Pub Premier League} gehaald voor een stukgeslagen racket van Wout Dubbelfout ooit één van de grootste talenten van TCU. De Nederlandse inbreng was niet noemenswaardig en het brits/ierse duo zorgde ervoor dat the Internationals lange tijd de koppositie in handen hadden. Helaas speelde het uur tijdverschil een rol en stortte het duo de laatste ronde in en werd uiteindelijk 2e.  

Let’s get physical is een groep mannen van middelbare leeftijd die in hun jeugd allemaal een poster van Olivia Newton John hadden hangen in een strakke legging met een witte hoofdband. De  vreugde was dan ook enorm toen bekend werd dat Grease het thema was. Na jaren tegen de top 3 aangeschurkt te hebben hadden de heren eindelijk goede hoop om de felbegeerde bokaal binnen te halen. Niets werd aan het toeval overgelaten. Vragen over horeca, logistiek, media, justitie, verzekeringen, webdesign en bloemen waren geen probleem voor the lads. Ook was een mooie bos rode rozen voor Dee en Dee strategisch gezien een sterke actie.
Een weekendje bij de nonnen in Vught werd uitbetaald bij de seksronde. Lady Lonnois af en toe een goede fooi geven was geen slechte investering en met een sensuele paso doble met de Lili girls dat ook nog 2 bonuspunten opleverde werd een grote droom eindelijk waarheid. Let’s get physical winnaar van de US Open 2023. Dolle taferelen speelden zich af bij de uitreiking waarbij menigeen het niet meer droog hield.  

Mede namens alle kandidaten wil ik een ieder bedanken die zijn bijdrage heeft geleverd aan een supergezellige avond.  Maar speciale dank gaat natuurlijk uit naar Mariëlle Dee en Jeanette Dee die het perfect georganiseerd hebben.    

Johan H.            

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen