Gezocht: nieuwe voorzitter

08 oktober 2023


Beste TCU’er,
Helaas heeft onze voorzitter Robert Fasten na 4 jaar besloten om vanaf volgend zomerseizoen de voorzittershamer neer te leggen en ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. 

TCU is daarom op zoek naar een enthousiaste en gedreven persoon om de rol van voorzitter op zich te nemen. Als voorzitter van TCU heb je een cruciale rol in het coördineren van onze activiteiten, het onderhouden van belangrijke contacten op bestuurlijk niveau en het waarborgen van de belangen van onze leden.

Als jij de persoon bent die deze uitdaging aan wil gaan en zich wil inzetten voor onze gezellige, actieve tennisclub, dan nodigen we je van harte uit om te reageren. Neem contact op met Cathy Schriever of Frank Volkers, dat kan via [email protected].

Taken:
Als Voorzitter van TCU ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Algemene coördinatie van de activiteiten: De diverse commissies handelen volledig zelfstandig, het is jouw taak om overzicht te houden. Hierbij staat het plezier en belang van onze leden altijd voorop.
  • Onderhouden van externe contacten: Je onderhoudt nauwe relaties met belangrijke externe stakeholders, zoals de KNLTB, gemeente Uithoorn en andere relevante instanties op bestuurlijk niveau. Dit draagt bij aan een goede samenwerking en groei van onze tennisclub.
  • Voorzitten van bestuursvergaderingen: Je leidt de bestuursvergaderingen en zorgt ervoor dat de besluitvorming altijd in het belang van onze leden is. Hierbij werk je nauw samen met de andere bestuursleden.
  • Handelingsbevoegdheid: Samen met de penningmeester en secretaris ben je handelingsbevoegd buiten de TCU. Dit houdt in dat je samen met hen beslissingen kunt nemen die de club ten goede komen.
  • Voorzitten van de algemene ledenvergadering: Je hebt de eer om de algemene ledenvergaderingen voor te zitten, waarbij je de stem van de leden vertegenwoordigt en hun belangen behartigt.

Profiel:
Wij zoeken een lid van onze club met de volgende eigenschappen en kwaliteiten:

  • Denkt vanuit het belang van de leden: Je hebt oog voor wat er leeft onder onze leden en kunt beslissingen nemen die hun belangen waarborgen.
  • Betrokkenheid en inlevingsvermogen: Je bent betrokken bij de leden en kunt mensen enthousiasmeren en betrekken bij de activiteiten van TCU.
  • Teamspeler: Je kunt effectief samenwerken met andere bestuursleden en vrijwilligers om onze club te laten floreren.
  • Besluitvorming en belangenbehartiging: Je bent in staat om de besluitvorming te overzien en ervoor te zorgen dat de belangen van de leden altijd centraal staan.

Tijdsbesteding:
De geschatte tijdsbesteding voor de rol van Voorzitter bij TCU bedraagt gemiddeld maximaal 3 uur per week (soms wat meer, soms wat minder). Dit omvat vergaderingen, voorbereidingstijd en eventuele andere activiteiten die gerelateerd zijn aan de functie.

Robert Fasten blijft aan als voorzitter van de Commissie Parkbeheer. Die taken zul je dus niet van hem overnemen. 

Als jij denk dat jij de juiste persoon bent voor deze rol, en je wilt samen met de andere bestuurs- en commissieleden bijdragen aan het clubgevoel en de toekomst van TCU, nodigen we je van harte uit om te reageren. 
Neem voor meer informatie en om je interesse kenbaar te maken contact op met Cathy of Frank, dat kan via [email protected].

We hopen dat zich snel een aantal enthousiaste leden zal melden!

Hartelijke groet,
Het bestuur van TCU
Robert, Cathy, Frank, Jordy en Rosalie

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen