Geslaagde Jeugdinstuif bij TCU!

26 april 2021


Op de prachtige nieuwe gravelbanen van Tennisclub Uithoorn werd afgelopen zaterdag 24 april een jeugd-instuif georganiseerd. Dat de Uithoornse jeugd weer zin heeft om te sporten was duidelijk merkbaar aan de grote opkomst. Ongeveer 50 kinderen kwamen naar ons prachtige tennispark om een balletje te slaan.

Nieuwe jeugd ook welkom voor de clinic
Voor veel kinderen was het een eerste kennismaking met de tennissport. Ook kwamen veel van onze al tennissende jeugdleden naar het park met een vriend of vriendin om hun favoriete sport te promoten. Van 13.15 uur tot 14.15 uur werd er voor de startende tennissers een clinic gegeven door de tennisleraren Marco en Bas. Zo werd het tennisveld verkend met het lijnenspel en werden de eerste forehands en backhands over het net geslagen. Na een korte pauze met drinken en chips werden alle kinderen over onze 7 banen verdeeld en konden de eerste games gespeeld worden. De jeugdleden die al wat langer bij TCU spelen konden zo aan de andere kinderen de beginselen van een potje tennis leren.

Om 15.30 uur werd er afgesloten met het befaamde spel: rond de baan, waaraan iedereen nog lekker even mee kon doen. Wij kijken terug op een geslaagde instuif, waarbij er goed gebruik werd gemaakt van de nieuwe gravelbanen.

 

Nieuwscategorieën