BANENSTATUS

14 maart 2023


Update 14 maart:  baan 3, 4 5 6 en 7 zijn weer open. Woensdagavond ook weer tossen!
Baan 3, 4 5 6 en 7 zijn weer beschikbaar om te reserveren vanaf nu.  
Woensdagavond zal er ook weer toss zijn. Deze zal op baan 4 en 5 gespeeld worden; die zijn beschikbaar omdat deze week de lessen nog bij Qui Vive gegeven worden. 

 

Update 9 maart: in verband met de vorst en (winterse) neerslag zijn de banen tot en met dinsdag gesloten


Update 2 maart: helaas toch weer nachtvorst: banen in ieder geval tm maandag 6 maart gesloten
Bij korte vorst, zoals afgelopen dagen, kan het soms zijn dat de gravellaag niet los vriest, in dat geval kan er snel weer op gespeeld worden. Maar helaas is het nu toch weer te lang te koud geweest. Dan duurt het dus weer een aantal dagen voordat de banen weer geprepareerd kunnen worden. Maandag gaat onze groundsman weer kijken of hij aan de slag kan. 

Update 27 februari: toch nog een avondje spelen!
Banen 3 tm 7 zijn weer open van 19.00 tot 23.00 vanavond. Vannacht zal het weer koud worden, maar het is niet zeker dat dit de bespeelbaarheid van de banen beinvloedt. We kijken morgenochtend weer en laten het weten!

Update 26 februari: helaas was het vannacht weer te koud
De banen zijn bevroren geweest en vandaag weer even onbespeelbaar.

Update 23 februari: ook baan 6 en 7 zijn weer te reserveren
Eindelijk weer een tijdje lekker weer. De banen zijn nu bijna allemaal bespeelbaar. Veel plezier en laten we hopen dat de voorspelde vorst meevalt, zodat we kunnen blijven spelen!

 

Update 16 februari: baan 3, 4 en 5 zijn weer open! 
Goed nieuws! Baan 3, 4 en 5 zijn vanaf nu weer open voor reserveren ! 

Aangezien de tennislessen nog bij Qui Vive gegeven worden, kunnen alle banen voor vrijspelen gebruikt worden. 
Let op: de banen zijn nog erg zacht.  Als je gaten maakt, graag meteen dichtmaken en na het spelen netjes van buiten naar binnen vegen.

Zodra ook de andere banen geprepareerd zijn, zullen we dat laten weten.

 

Update 16 februari: baan 3 is open! 
Goed nieuws! Baan 3 is vanaf nu weer open voor reserveren ! 

Aangezien de tennislessen nog bij Qui Vive gegeven worden, kan baan 3 voor vrijspelen gebruikt worden. 
Let op: de baan is nog erg zacht.  Als je gaten maakt, graag meteen dichtmaken en na het spelen netjes van buiten naar binnen vegen. 
Zodra ook de andere banen geprepareerd zijn, zullen we dat laten weten. 

Update 14 februari: heerlijk weer, maar banen te zacht om te prepareren
Elke ochtend checkt onze groundsman of de banen weer geprepareerd kunnen worden, maar helaas waren ze ook vanmorgen nog zo zacht als modder. Dat komt omdat, ondanks het heerlijke weer overdag, 's nachts het kwik toch tot onder de 2 graden komt...  Waarschijnlijk kan er tot en met komend weekend nog niet gespeeld worden. Als het eerder kan, dan laten we dit uiteraard weten!


Update 6 februari: het is vanaf morgen helaas weer even gedaan met het tennisplezier
Helaas: na vandaag moeten we onze banen weer sluiten. Zoals je weet hebben koude nachten een behoorlijke invloed op de bespeelbaarheid van de banen op de volgende dag. Bij temperaturen onder de 2 graden zullen de banen een aantal dagen niet bespeelbaar zijn.  Komende nacht zal volgens weeronline de temperatuur in Uithoorn vanaf 23 uur een lange tijd (zo'n 12 uur) onder de 2 graden zijn. Dat is echt te lang om dinsdag te kunnen spelen. En ook de dagen erna gaat het s nachts vriezen. 


We moeten dus weer even wachten. Jammer, want met het zonnetje erbij is het super tennisweer :-(. Maar we moeten goed voor de banen zorgen, dus het is niet anders.  We  laten jullie weten wanneer we weer kunnen spelen! 

 

Update 2 februari

Vanaf vanmiddag 16.00 uur zijn baan 3, 4 en 5 speelklaar.
Zoals we gisteren al communiceerden per mail en hier in de banenstatus, is er 2 dagen hard gewerkt om het voor onze winterleden weer mogelijk te maken om te tennissen. En met succes.

Het is dus vanaf nu weer mogelijk om een baan te reserveren!

Let op: de banen zijn nog wel zacht. Dus doe voorzichtig en als je een gat in de baan trapt, graag meteen even weer dichtmaken.

Update 1 februari 2023: speelklaar maken gestart, maar vorst gooit wellicht roet in het eten
Gisteren is een start gemaakt met het prepareren van 3 banen. We waren erg optimistisch: de voorspellingen voor de komende weken waren goed, de banen leken na een drogeRE periode eindelijk een beetje opgedroogd. 

Tot nu toe was het echt te nat om te beginnen: het natte gravel plakt aan elkaar en door het walsen ontstaan weer nieuwe gaten. Het was dus wachten op een langere periode van droger weer. Vol optimisme zijn onze groundsman en zijn hulp begonnen met het walsen van baan 5.

Echter: om een beeld te geven van hoe dat er gisteren dan uit zag: bekijk hier een kort filmpje: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/52663604804/in/album-72177720305689020/
Eigenlijk nog steeds niet droog genoeg!

En het bleef niet bij dat slechte nieuws: gisterenmiddag sloegen alle weersvoorspellingen om: er wordt vanaf midden volgende week wéér een vorstperiode voorspeld!

Omdat het nu zo lang geduurd heeft en we allemaal graag willen tennissen, hebben we toch doorgewerkt om te proberen 3 banen voor deze week speelklaar te krijgen. Het blijft voorlopig wel bij deze 3 banen, om te voorkomen dat we duur onderhoud doen aan alle banen voor een heel korte speelperiode. Zo kan er toch gespeeld worden, kunnen eindelijk lessen weer eens doorgang vinden en hopelijk zal er dit weekend ook veel gebruik worden gemaakt van de banen.

De situatie is nu als volgt:

  • Naar verwachting zal morgen, donderdag 2 februari, baan 3 gereed komen; deze baan zal worden ingezet voor de lessen van Marco, die al lang genoeg thuis zit ;-)
  • Er wordt alles aan gedaan om morgen ook baan 4 en 5 bespeelbaar te maken voor  de middag/avond. Zodra dit duidelijk is zullen we het laten weten via een bericht in de ClubApp.
  • De verwachting is goed, maar de banen zijn nog wel zacht. Dus doe voorzichtig en als je een gat in de baan trapt, graag meteen even weer dichtmaken.

Vandaag ontvangen alle winterleden per e-mail een uitgebreidere toelichting over wat er allemaal speelt.

Tot slot: we zijn niet de enigen die hier mee te maken hebben
We hadden jullie graag beter nieuws verteld, maar deze winter zijn de weersomstandigheden extreem ongunstig voor tennissen op gravel. We merken dat niet alleen zelf, maar horen het ook van andere, vergelijkbare verenigingen, zoals bijvoorbeeld TV Leimuiden waar ze aangeven dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt: zo vroeg in december al vorst, dan dooi, heel veel regen, dan weer vorst en dooi en dan weer vorst voorspeld.

Net als vorig jaar zullen wij in de zomer de balans opmaken over wintertennis.

Laten we hopen dat de voorspelde vorst van de komende week meevalt. Als dat zo is, komt er misschien nog een hele mooie februari en maart aan!

Banenstatus 16 januari
Het zit niet mee! Helaas is de verwachting dat er ook deze week niet gespeeld kan gaan worden. De banen zijn door alle regenval nog steeds te nat om te prepareren en er wordt ook nog nachtvorst verwacht... :-(. Banenstatus 9 januari:
Bericht van onze groundsman van vanmorgen: helaas zijn de banen nu weer te nat om te prepareren. Afhankelijk van het weer deze week gaan we proberen baan 3/4/5 eind van de week speelklaar te maken. 1/2/6/7 zijn nog echt te nat.

Banenstatus 4 januari:
Helaas is al het vocht nog steeds niet uit de banen. Dinsdag is onze groundsman weer op de baan geweest om te zien of ze al droog en hard genoeg waren om te prepareren. Helaas was dat niet het geval. Ook deze week zal er niet aan de banen gewerkt kunnen worden. We geven de banen nu iig tm het weekend rust en hopelijk kan er maandag 9 januari gestart worden met het speelklaar maken.  Die dag meer nieuws. 

Banenstatus 8 december: vanaf vandaag alle banen voorlopig dicht tot na de vorstperiode
Na vandaag wordt ruim een week nachtvorst verwacht. De banen zullen dus gesloten worden tot nader bericht. Zodra het weer een paar dagen vorstvrij is, kan gekeken worden of de banen geprepareerd kunnen worden om te bespelen.  

Nu Sinterklaas het land weer uit is, zal het hek weer gesloten blijven. 

Hou altijd deze BANENSTATUS in de gaten, want als het toch te koud wordt of er teveel regen valt, dan zullen we alsnog de banen sluiten.   Als je een baan gereserveerd hebt, zul je bij annuleren ook altijd een bevestiging krijgen per mail. 

 

Banenstatus 5 december: dinsdag 6 , woensdag 7 en donderdag 8 december banen nu open
Na de Sinterklaassluiting zijn de banen ONDER VOORBEHOUD open op dinsdag, woensdag en donderdag.

Daarna worden weer koudere temperaturen verwacht en zullen we hoogstwaarschijnlijk de banen weer moeten sluiten. 

Sluiting park van 1 tm 5 december ivm sinterklaas: evt spelen bij Qui Vive
Sinterklaas is inmiddels weer ingetrokken in ons pand, zoals hij en zijn pieten dat al tientallen jaren doen in deze periode. Van donderdag 1 tot en met maandag 5 december worden onze banen daarom gesloten voor iedereen.

Wij hebben contact gezocht met Qui Vive en er is afgesproken dat wij gedurende die 5 dagen gebruik mogen maken van (een aantal van) hun banen. 
Wil je gebruik maken van de mogelijkheid om bij Qui Vive te spelen? Stuur een bericht naar Frank Volkers met de dag en het tijdstip waarop je wilt spelen. Frank verzamelt onze aanvragen en regelt het met Qui Vive.  [email protected] of 06-52494914.  

Banenstatus Do 24 november 12:00 uur
Baan 1 en 2 weer open, daarmee zijn nu alle banen weer beschikbaar.

Banenstatus 22 november
Vanaf vanmiddag 16.00 uur kunnen baan 3, 4 en 5 weer bespeeld worden. De andere 4 banen zijn helaas te nat om te walsen. Hopelijk morgen beter. 

Voor vandaag betekent dit dat, aangezien de lessen vóór vrijspelen gaan, de lessen van Bas gaan verplaatsen naar baan 3. Baan 4 is beschikbaar voor vrijspelen. 


Banenstatus 21 november: banen blijven iig tot morgen 12.00 uur niet bespeelbaar
De banen zijn te vochtig om te bewerken vandaag, dus kan er niet gespeeld worden. Morgenochtend nieuwe update.

Banenstatus 19 november 2022: banen niet bespeelbaar
Het is vannacht tegen het vriespunt geweest bij TCU en dat betekent dat onze banen niet bespeeld mogen worden. Voor vandaag en zondag 20 november zijn alle reserveringen gecancelled. Maandagochtend zal onze groundsman bepalen of/wanneer ze weer
bespeelbaar zijn. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen