60 plus een nieuwe traditie bij Tennis Club Uithoorn?

22 september 2021


Voor de tweede keer in successie werd op maandag 20 september bij TCU een gemengd 60 plus toernooi georganiseerd. Vorig jaar een beetje uit nood geboren omdat deze categorie spelers/sters de clubkampioenschappen wat hadden gemeden. Waarschijnlijke oorzaak: Corona!

Vorig jaar was deze verwendag (zo kan je het wel noemen) een uitzonderlijk succes en toen werd er na afloop al gesuggereerd er maar een traditie van te maken. Afgelopen maandag was het zo ver dat de 2e editie gespeeld kon worden. Ook dit jaar was het weer volle bak met 28 deelnemers, maar nu waren er 14 dames en 14 heren en hoefde de organisatie niet te improviseren met een “mannenkoppel”.

De organisatoren, Robert Fasten en Frank Volkers, hadden een schema gemaakt, waarbij om we om tien uur van start gingen met een kopje koffie en natuurlijks iets lekkers er bij. Direct daarna ging het los. Er werden vier lange rondes gespeeld. Het tennissen werd rond 12 uur onderbroken voor een voortreffelijke lunch.

Hoewel alle spelers en speelsters 60 plus waren was dit aan de inzet bij de partijen niet te merken. Fanatiek werd er om elke punt gestreden. Lange rally’s, korte ballen en gemene lobs, alles kwam voorbij.

Omstreeks 15.00 uur kon de wedstrijdleiding gaan uitrekenen wie er dit jaar de prijswinnaars waren. De eerste plaats was voor het paar Inge Wakkerman en Johan Roelofsen. De prijzen werden uitgereikt op het moment dat de deelnemers al op het zonovergoten terras zaten te genieten van de welverdiende drankjes. Dit soort toernooidagen scoren niet alleen hoog om het mooie tennisspel, maar zeker ook om het gezelligheid na afloop, de zgn. derde helft.

Bekijk hier de foto’s >>

Nieuwscategorieën