In Memoriam: Reinder Jan Martini

Een icoon van onze club is niet meer in ons midden. Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat Reinder Jan Martini vrij plotseling is overleden. Reinder zou dit jaar 80 zijn geworden en is letterlijk een kind van de club, zijn vader heeft, zoals velen weten, de TCU opgericht. Reinder Jan kent iedereen en iedereen kent hem! Dat geldt ook zeker voor tennissers van andere clubs die ons bezochten op competitiedagen of het Open Toernooi. Reinder Jan was niet te missen en een zeer markant figuur.

We zullen zijn enthousiaste manier van meetellen met de stand missen, ook al zat hij er wel eens naast. Uit volle overgave hoorde je tijdens je wedstrijd regelmatig “Nee, een meer,” bij een netbal, of hij riep heel hard “uit!” als de bal bij een service in het net ging. Ook deed hij graag een voorspelling over wie de wedstrijd ging winnen. Hij leek in zichzelf gekeerd, maar als hij eenmaal je naam wist, vergat hij die nooit meer.

Reinder Jan kon ook kritisch zijn op het tentoon gespreide spel, en hij kon bij vlagen erg geestig uit de hoek komen. Het bijhouden van de standen en uitslagen was erg belangrijk voor hem, hij maakte graag een belrondje na competitiedagen om van alle aanvoerders te horen wat de uitslag was. Hoe de uitslag tot stand gekomen was, was van minder belang, het ging hem puur en alleen om de cijfers!
Met verandering had hij soms moeite en het liefst zou hij zien dat een voorzitter de rit zou uitzitten zolang hij er was. Ook vond hij het super-tie break principe als derde set helemaal niks, hij was dan ook soms niet te spreken over de KNLTB, die dat in zijn ogen bedacht had. Maar hij sprak altijd zijn waardering uit voor iedereen. Hij was zeer betrokken bij de club.

Zijn gezondheid ging wat achteruit elk jaar, maar hij leefde weer op bij de gedachte van het nieuwe seizoen. Helaas heeft hij het nieuwe seizoen niet meer mogen meemaken, iets waar hij elk jaar naar uitkeek. Tennis was zijn leven, hij bezocht ook toernooien in de regio of uitwedstrijden van competitieteams, zolang er maar een connectie met de TCU was. Wij zullen hem nooit vergeten en zullen hem een plek gaan geven in ons clubhuis.

Namens het bestuur,
Eelco Troost voorzitter TCU