Ze zitten er weer op: de clubkampioenschappen 2020!

Op deze stormachtige woensdag kijken we graag even terug naar vorige week. Want wat was het weer gezellig. En wat hebben we (achteraf gezien) een mazzel gehad met het weer.

Deze clubkampioenschappen waren anders dan anders. We hadden immers te maken met coronamaatregelen: beperkingen, geen pubquiz en geen gezellige avondjes in het clubhuis. Maar dat hield TCU niet tegen om er toch een mooie week van te maken met z’n allen. We creëerden looproutes , hielden zoveel mogelijk afstand in het publiek en bleven allemaal buiten, ook bij regen.

Het voorweekend speelden we in de stralende zon en tegelijkertijd met de finales van de jeugd clubkampioenschappen. Een combinatie die we graag vaker doen!

Helaas waren 2 buien op maandagmiddag een flinke spelbreker: we konden niet anders dan alle wedstrijden verplaatsen en hebben meteen ook iedereen gevraagd om 5 september vrij te houden. Immers: als er nog een keer zo’n bui zou vallen, dan wisten we zeker dat we de finales niet zouden kunnen spelen op 23 augustus.

Maar het viel allemaal mee: Dinsdag en woensdag waren heerlijke avonden en ook donderdag konden we doorspelen, ondanks wat lichte buien. En zo kregen we toch weer hoop dat we de finales WEL op tijd zouden kunnen spelen.

Ook vrijdag was een topavond. Uiteraard misten we de pubquiz, maar de sfeer was er niet minder om.

Zaterdag, de dag van de laatste poulewedstrijden en de halve finales, begon ook weer goed. Tot het aan het einde van de ochtend weer begon te regenen en we de banen af moesten. Want wat ging het hard!! ☹. Jammer, want toen werden er net opnames gemaakt van het toernooi.

Gelukkig klaarde het op en voor deze ENE keer mochten we sponsen van Dave: we wilden zo graag want moesten door! Na wat schuiven met wedstrijden hebben we ‘s avonds rond 18.30 uur de wedstrijden hervat en nog 2 mooie rondes gespeeld.

Zondag finaledag
Helaas werden we weer wakker van de regen. Dave was al om 7 uur begonnen met het prepareren van de banen en even leek het alsof dat voor niets was geweest.  Maar niets was minder waar: de zon kwam door, een flink aantal deelnemers hielp met het droogmaken van de banen en we konden redelijk op tijd van start.

En jongens, wat hebben we ook deze dag weer genoten. Bijna alle finales zijn gespeeld, spelers zijn aangemoedigd en mooie rally’s beloond met applaus. Finalisten zijn (coronaproof) gehuldigd en drankjes zijn gedronken.

Meerdere mensen hebben 2 wedstrijden gespeeld zondag: een flinke uitdaging! In sommige gevallen hebben we wel HEEL VEEL van mensen gevraagd. Iefke bijvoorbeeld, verscheen voor maar liefst 3 wedstrijden op de baan: ze speelde een halve finale enkel, toen een finale dubbel en ze dacht: ach, die enkel finale doe ik er nog even achteraan. Petje af!

Guy kreeg dat net niet voor elkaar, maar na zo’n marathonpartij ‘s ochtends in de heren dubbel met Marcel tegen Thijs en Stefan kan niemand hem wat verwijten: eerst even met de spons aan de slag, toen de baan op, nog even een regenpauze en uiteindelijk zo’n 3 uur later de baan weer af; 7-6, 6-7, 10-7! Daarna speelde Guy zijn halve finale enkel. Ook gewonnen. Dat betekende dus eigenlijk nog 2 finales! Maar dat zag zelfs Guy niet zitten.

De laatste 2 finales worden de komende dagen afgerond en dan zit het toernooi er weer op!

Iedereen bedankt voor deelname, flexibiliteit, sportiviteit, sponsen en vooral alle gezelligheid! En graag tot het volgende toernooi!

 

Bekijk de schema’s en planning via deze link

Zaterdag 15 augustus gaan we van start! De Toernooicommissie heeft er heel veel zin om er samen met jullie een fantastische, veilige, sportieve, gezellige week  van te maken!

Helaas is het coronavirus is ons land nog niet uit. Sterker nog: er worden steeds meer mensen positief getest. Het is daarom van belang dat we ons ook tijdens het toernooi goed houden aan de RIVM richtlijnen. Voor je eigen veiligheid en die van andere deelnemers. Bovendien riskeert TCU een flinke boete als wij ons niet aan de richtlijnen houden.