Mix Kampioenschappen 2019: tennis, water, zon en gezelligheid
Bekijk alle foto’s…

Het zit er weer op! Afgelopen weekend waren weer de Mix Kampioenschappen van TCU. Voor de 3e keer werd dit toernooi in 1 weekend georganiseerd, met op zaterdag een BBQ van Stronkhorst en feestje met DJ Alex.

38 koppels wierpen zich in de strijd in 4 categorieën; iets minder dan eerdere jaren, maar toch een prachtig aantal. Je zou denken: dat zijn dan 76 deelnemers, maar niets is minder waar: voor dit gezelligheidstoernooi zijn creatieve koppels bedacht: als je verhinderd of geblesseerd was op 1 dag, kon je voor 1 of meerdere wedstrijden een andere partner regelen. Paula spande de kroon: zij speelde al haar 4 wedstrijden afgelopen weekend met een andere partner!

Vrijdagavond waren er 8 wedstrijden, die onder heerlijke omstandigheden gespeeld konden worden. En de voorspellingen van Buienradar waren ook voor de rest van het weekend prima!

Dachten we…

Zaterdag: water en tennis
Helaas had Buienradar die 40 mm water niet voorspeld die er zaterdagnachten uit de lucht kwam vallen… Resultaat: alle 7 banen stonden aan het van de ochtend blank. Er lag werkelijk 4 cm water op en een viswedstrijd leek aannemelijker dan een potje tennis.
Al snel was duidelijk dat er die middag echt niet getennist kon gaan worden op onze banen: zo snel zou volgens baanbeheerder Dave al dat water niet zijn weggepompt.

De toernooicommissie ging aan de slag met een plan B en belde in eerste instantie de deelnemers af die voor 13.00 uur zouden spelen. Vervolgens moest ook de rest worden gebeld en een nieuwe planning worden gemaakt voor die avond.

Ook Qui Vive werd gebeld en wat waren we blij dat we daar weer terecht konden voor 5 wedstrijden van deelnemers die zaterdagavond echt niet aanwezig konden zijn!

Een ding was zeker: de BBQ en het feest zouden sowieso doorgaan, dus alle deelnemers waren om 18.00 uur weer op de club. In hun tenniskleding, want je wist maar nooit…

Met kunst- en vliegwerk, sponsen, zon en wind, waren uiteindelijk eerst baan 6 en 7, en later ook baan 1 en 2 bespeelbaar. En steeds meer koppels wilden graag spelen! We speelden ‘Compact’, zodat de wedstrijden wat minder lang duurden en er meer mensen de baan op zouden kunnen. Uiteindelijk zijn er zaterdagavond nog 14 wedstrijden gespeeld!

De BBQ was heerlijk, DJ Alex draaide fijne plaatjes, dus het bleef nog lang onrustig in het Libellebos.

Zondag: zon en tennis
Op zondag om 9.30 uur startten we met de rest van de wedstrijden. Ook alles weer ‘Compact’, want er moesten nogal wat potjes worden gespeeld! In een heerlijk zonnetje speelden alle deelnemers hun 2 of zelfs 3 wedstrijden. Wat is het toch fijn als het weer meewerkt! Om 18.30 uur konden de prijzen worden uitgereikt. In twee categorieën zijn meerdere winnaars: een finalewedstrijd spelen was geen optie meer.

De toernooicommissie wil alle deelnemers bedanken voor hun deelname, inzet, flexibiliteit en gezelligheid!

Hieronder staan de winnaars vermeld, maar met zo’n club mensen kunnen we eigenlijk wel zeggen dat iedereen dit weekend een winnaar was.

Categorie 8
Winnaar 1: Ina Baron en Peter Langedijk
Winnaar 2: Daniëlla van Egmond en Johan Hogenhout

Categorie 7
Winnaar 1: Margreeth en Frank Volkers
Winnaar 2: Titia de Wit en Sander van Luijn

Categorie 6
1e plaats: Jeanette Bolijn en Marcel van Heese
2e plaats: Moniek en Marcel van Eijk

Categorie 5
1e plaats: Monique Meering en Rinze Hogeterp
2e plaats: Mareille te Winkel en Eelco Troost

Vragen of opmerkingen voor de toernooicommissie? mail naar tc@tcuithoorn.nl

Klik hier voor een album met alle foto’s